INFÖR MIN FÖRSTA VAKNATT

Gårdagen gick i målandets tecken medan denna dag gått åt till att ställa in mig fysiskt, psykiskt och praktiskt för min första vaknatt.

En bild från morgonens promenad.

"Som din dag så skall din kraft och vara, detta löfte gav han mig", så sjunger vi i en känd psalm. De orden har jag förlitat mig på speciellt idag.


GÅRDAGEN
Ja jag lovade ju bilder från gårdagens målande och jag tänkte mig fina bilder där jag plockat alla saker på plats igen, men nu är det golvläggning på schemat så det blev inte riktigt som jag tänkt. Men jag bara älskar att Jan börjat lägga golvet.

Men här kommer ändå några bilder.
Före.


Efter (när jag målat muren runtom kakelugnen).


Och som ni ser på denna bild här under så försökte jag få till samma gråa nyans kring kakelugnen som på spegelns lister, och det lyckades rätt bra.


Jag målade också vår sovrumsdörr (inte den nyinsatta utan den andra) samt wc- dörren och alla lister och karmar.
De var så nötta och behövde verkligen få lite ny färg.

Före bilder (dock lite suddiga).




Och det blev vitt och fint.
Efter bilder.

Men någon har tyvärr råkat trampa på den inte ännu helt torra tröskeln.




Fick inte de bästa bilderna denna gråa och mörka dag men de får duga.


MÅLAREN HADE INTE RIKTIGT TÄNKT PÅ ALLT
Jag gick i säng kl.23 men det gick inte att sova för det luktade så förskräckligt mål i hela nedrevåningen. Vi hade fläkten på samt fönstret öppet och då blev det aningen bättre. Men somnade gjorde jag ej.
Klockan 01:30 hade jag svängt mig och öppnat och stängt fönstret otaliga gånger. Matilda hade ännu inte kommit hem från kompisarnas och Jan satt ännu uppe och såg på tv. Men när Jan beslöt att komma isäng flyttade vi upp på vinden och där har vi sovit inatt. 

Efter att vi hade flyttat upp och kånkat på täcken och kuddar kom Matilda hem (hon fick åka med kompisen som har körkort) och vi pratade lite, men då blev jag alldeles för vaken. Klockan tre såg jag ännu på klockan. Sen somnade jag


DENNA DAG
Jag vaknade kl.9, kände att jag hade sovit en alldeles för kort natt, och jag som skulle sova lääänge denna natt innan min första vaknatt.

Efter en lång promenad med Hugo planerade jag att göra ingenting bara ligga och slöa i sängen så kroppen skulle vila och den skulle vara utvilad när jag åker på jobb till natten.. Det gick inte så bra. För jag hölls inte i sängen.

I stället har jag städat genom en av sönernas lådor och skåp, på begäran av honom själv. Han hade bort viktiga vaccinations papper som jag hittade 👍. Men en namnbricka som också var borta hittades ej. Vi får fortsätta att be...och leta.

Jag fixade disk och mat och tog ännu en runda med Hugo. Sen fick jag svägerskan på besök. Hon kom förbi för att låna en av Matildas gymnasieböcker, till sin son. Vi samtalade på utsidan med coronaavstånd 👍😊.

När jag kom in bar jag ner mitt täcke och kudde och lade mig i min egen säng (gick inte att vila i Mattias). Nu har jag tänkt ligga här, ja jag måste helt enkelt ligga och försöka vila, helst somna och sova några timmar innan jag skall iväg på jobb. 

Och Jan som varit till villan på eftermiddagen är hemma nu igen. Han har fortsatt med att lägga vårt nya golv, medan jag ligger i sängen mitt i rummet 😊. Men det går fint, jag vill gärna ha honom och ljudet från honom nära medan jag vilar.


Och Hugo ligger också i sängen och funderar vad vi i hela friden håller på med när vi flyttat sängen och lyft ut alla andra möbler.


PACKAT NATTVÄSKAN
Vad skall man packa med till ett nattskifte på 11 timmar? 

Vi har vissa uppgifter som hör till nattpersonalen men samtidigt skall vi också lyckas vara tysta för att inte störa de som sover. Knepigt? Ja.
Vi får mellan uppgifterna vila i liggfåtöljen och göra vad vi vill, kanske läsa en bok, se en film eller snurra på sociala medier.
Men orkar man göra sånt mitt i natten?

Jag har planerat följande 😉👍, för det är bra att ha en plan. Efter att jag har gjort alla uppgifter som hör nattpersonalen till skall jag julpyssla, gympa, kanske se en film, sy förhand, äta och dricka något, kanske påbörja ett blogginlägg och lyssna på sakta lovsångsmusik, i ett öra. Jag kommer troligen att prata med Jesus hela natten och ta lite uppbyggande bibelord och det lär bli en stor kaffekopp i något skede.

I går kväll när jag satt i utebastun och njöt av värmen fick jag en fantastisk frid inför detta smått oroande kapitel i mitt liv. Jag kände starkt att jag kommer att fixa det 👍 men om det kommer att gå bra eller mindre bra ja det återstår att se. Jag känner mig inte rädd men nog nervös.

I min nattväska har jag packat med myskläder, sköna strumpor. en skön filt, papper och penna, mat, dryck, dator, telefon, telefonladdare, väckarklocka (om jag skulle somna), tandborste, tandkräm, gympaband, vetedyna och värkmedicin (för både armen och nacken har värkt idag). Och ett positivt tänkande och glatt humör 👍😊.

Boken som jag beställt som julklapp till mig själv har tyvärr inte kommit, men på jobbet finns många olika böcker som jag kan välja mellan, ifall jag känner för att läsa.

Nu skall jag försöka sova. Ja jag lyckas sova om jag är riktigt trött, även fast någon💗 lägger golv intill 😉.


SOV GOTT du som får sova i natt 😉. 

NÄR DU LÄGGER DIG SKA INGET SKRÄMMA DIG, OCH NÄR DU LAGT DIG SKA DU SOVA GOTT (Ordspråksboken 3:24).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023