LILLA JUL

Det blev inte den "lillajul" jag tänkt men på något sätt fick vi till det ändå. Här i trakten firar vi lillajul kvällen innan första advent.


Jag vaknade utan feberkänsla, tack Jesus för det 👍😊💗. Jag var uppe och pysslade på med lite ett som annat. Men efter fem timmar blev jag så trött så det var bara att gå i säng.

Jag vilade över två timmar och kände mig rätt ok när jag äntligen orkade upp.

Jan och jag tog en lugn promenad in till centrum för att se på all julbelysning b.l.a på snögubben som fick bli dagens första bild.



När vi kom hem bakade Jan jultårtor och jag kokade risgrynsgröt.


Ska sylten vara under eller över? Vi körde med både. Min tårta fyllde Jan med smör och kanel och det blev riktigt gott.





Jan tände en brasa och jag tände ljus här inne samt några lyktor på utsidan. 




Jag lade på julmusik och lyfte ut lillajultomtens påse på trappan. Ja så har vi gjort ända sen barnen var små, även om de aldrig trott på tomten så är det spännande och roligt att springa och kika i dörren om det kommit något.
Påsen innehåller alltid en adventskalender, godis och ett paket.
I år är det bara Matilda hemma, paketet innehöll mysbyxor, vita fleece med grå stjärnor... precis de hon hade önskat.


TESTEN
Och ännu om igår... nej jag hade ingen urinvägsinfektion. Jag får nog sätta min trötthet och de senaste dagarnas feberkänsla med lite temperatur höjning på ägglossning plus vaknatten som ställde till det ordentligt med rejäl sömnbrist.

I kväll ringde min syster från Sverige och sa med skämtsam röst om hon skall få bli moster igen😉? Hon syftade på bilderna av ägglossningstesten som ju liknar graviditetstest. Det visste hon ju nog men hon ville skoja.


Sen sa hon: Men om du inte är så kan du ju bli... nu när du har ägglossning. Nej tack svarade jag, det är bra som det är. Även om jag alltid drömde om många barn när vi var nygifta. Men vi fick de barn som vi skulle ha.

Också påminde syrran mig om de gånger jag varit till London och hälsat på henne (där hon bodde tidigare i 10 år). Då fick jag sömnen helt rubbad av bara två timmars skillnad, jag sov knappt på fem dagar när vi kom hem. Jag och sömn är tydligen inget att leka med, ja det är inte så enkelt.

Ni kan tro att jag känner inte endast nervositet utan mera rädsla inför min nästa vaknatt, den lär få visa om detta kommer att fungera eller ej.


AFTONBÖN
Jag ber om en ännu bättre dag imorgon med mera kraft.
Nu skall jag ta natten.

TACK JESUS ATT DU BÄR MIG NÄR JAG ÄR TRÖTT.

Detta en bild från morgongröten.

DETTA HAR JAG TALAT TILL ER, FÖR ATT NI SKALL HA FRID I MIG. I VÄRLDEN FÅR NI LIDA, MEN VAR VID GOTT MOD. JAG HAR ÖVERVUNNIT VÄRLDEN (Johannesevangeliet 16:33).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023