HUR NATTEN GICK

Jaa då har jag haft min första vaknatt och du kanske undrar vad jag fördrev natten med. Jag har hunnit med en hel del men mest har jag pysslat julkort till personalen.

De gråa prickarna är av att jag försökt sudda ut namnen, lite svårt när fingret är för tjockt.

Jag drack en kopp kaffe kl.22:30 och jag tror bestämt att den gjorde susen. Sen blev det den vanliga kvällsdesinficeringen av allt, som tar sin tid och därefter sysslade jag med en hel del annat, sånt som hör till de vanliga arbetsuppgifterna.

Klockan 00.00 började jag pyssla, vilket inte hör till de vanliga arbetsuppgifterna en natt 😉. Klockan 03:10 hade jag klart 10 stycken olika julkort som jag hängde upp med klädnypor på ett snöre.


Jag hade redan tidigare letat modeller på nätet och vissa pyssel har hängt med i flera år. Men jag prövade även på en hel del nya julpyssel vilket var riktigt roligt.

Det var roligt att pyssla men aningen knepigt eftersom jag behövde undvika minsta lilla ljud.

När julkorten var klara märkte jag att tröttheten kom krypande och medan jag försiktigt och tyst städade undan allt pysselmaterial blev jag illamående.

Jag åt min medhavda färdiga kycklingsmörgås och drack lite juice och kände genast att illamåendet släppte.

Jag smög (ja, jag fick ju hela tiden tänka på att vara tyst som en mus) efter tandborsten och tandkrämen och tassade upp till personal wc: n för att kvällstvätta mig, mitt i natten.

Sen blev det dags att pröva vilofåtöljen. Jag bredde ut en filt på det kalla prasslande lädret och satte mig till rätta, det prasslade enormt i lädret när jag försökte hitta den rätta ställningen (vilken ju inte fanns). Jag tryckte på knappen som fäller ner stolen. Ljudet från motorn som knappt hörts när jag testat den dagtid hade nu ett högt mulrande ljud i den tysta natten.
Jag bredde en filt över mig och stickastrumporna var naturligtvis på.

På bordet intill hade jag samlat allt som jag skulle sysselsätta mig med. Nu var klockan närmare 4:30 när jag letade fram nål och tråd och började sy en sittkudde som spruckit upp i sömnen. När den var klar övergick jag till att skriva "bruksanvisningen" till de nypysslade julkorten.

På senaste personalmöte funderade vi vad vi kunde göra för julkul i år när det inte blir någon julfest 
eftersom vi inte får träffas alla på sammagång.
Och det blir ett som annat skoj.

Min ide var dessa julkort. Korten är fastsatta med klädnypor, var och en har sin egen med sitt namn på. Klädnyporna satte jag fast på vilket kort som helst. Nu får var och en flytta sin klädnypa till det kort som tilltalar dem mest. "Först till kvarn" är det som gäller. Och jag själv tar det kort som lämnar till sist.

Bakom varje kort finns ett rött kuvert. Dessa kuvert skall vi fylla med positiva, uppmuntrande ord och meningar som vi får skriva till varandra, fram tills julhelgen.

När jag var klar med skrivandet var klockan 5:15 då satte jag undan allt jag hade i händerna och bara satt och insög stunden. Det var tyst, lungt och mörkt, men mysbelysningen och den lilla läslampan lyste.

Ryggen kändes ändå rätt ok men nacken blev bara sjukare av den konstiga ställningen så jag steg upp och sträckte på mig, tog en sväng på wc och gjorde därefter mina nack-övningar.

Sen kröp jag ner i den prasslande stolen igen och klockan närmade sig 6. Nu var nog ögonlocken så trötta så medan jag bad min aftonbön/nattbön för kanske femte gången märkte jag att jag knyckte till och hade troligtvis tänkt somna... sen tittade jag från och till på klockan som tycktes gå framåt med ca 5 eller 10 minuter åt gången. Plötsligt hoppade jag till när min väckarklocka ringde vid 7...vilken tur att jag hade satt den på väckning.

Sen var det bara att stiga upp ur den obekväma liggfåtöljen med värkande nacke och en rygg som kändes konstig och alldeles småfrusen, för nu var det dags att börja på med morgonbestyren.

Klockan 9 gick jag ut till bilen med mina väskor, trött men tacksam och glad att jag hade fixat det 👍😀. Kvällen innan hade jag glömt att slänga filten över framrutan så nu hade jag de isigaste rutor på bilen. Och vägen var alldeles spegelblank men denna söndagmorgon var det tack och lov rätt lungt i trafiken.

Jag kom hem till ett sovande hus, ett nytt sovrumsgolv samt en glad och ivrig hund som pussade mamma välkommen hem ca 100 gånger.

Jag kröp isäng men kunde inte somna så jag skrev detta inlägg.

Nu när Hugo skällt ikapp med kyrkklockorna en god stund och alldeles just lade sig ner i fotändan av sängen skall även jag försöka hitta sömnen.

TACK JESUS FÖR DIN OMSORG FÖR ATT DU VARIT MED MIG HELA NATTEN 😀. TACK ATT DET ÄNDÅ GICK SÅ BRA SOM DET GICK. NU BER JAG ATT JAG HITTAR SÖMNEN OCH FÅR SOVA GOTT . TACK FÖR MITT JOBB. AMEN.

Godnatt från mig 😊

Nattarbete kan se lite olika ut, i natt innebar det mest pysslande men även en hel del annat.

JESUS SADE TILL HENNE: "HAR JAG INTE SAGT DIG ATT OM DU TROR, SKALL DU FÅ SE GUDS HÄRLIGHET" (Johannesevangeliet 11:40)?




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023