NU GÅR DET BÄTTRE

 En bättre dag på många sätt, och så fint att jag både kan och får skriva det.


Vi tog en lång sovmorgon och en skön morgonrocksmorgon innan vi kring kl.12 drog iväg på långpromenad. Och jag fotografierade medan vi promenerade.

Vi beslöt att promenera förbi min kusins och säga hej i dörröppningen. Men vi hade tur för de var båda två ute på gården och jobbade. Vi fick en fin pratstund där på utsidan.

 Sen traskade vi vidare genom skogen.



Det var mulet men vackert.


Vi fortsatte till svärföräldrarnas (ni märker att jag nu börjat kalla dem så 👍 de flesta gånger, istället för fammo och faffa som vi säger till barnen).

Tog en bild av detta fina äppel som ännu fanns kvar i deras träd.


Även här samtalade vi på utsidan. 
Och det är faktiskt ingen dålig ide alls att träffas och umgås på utsidan, det om något är positivt med denna annars så tråkiga coronasituation. 
Man får frisk luft, man står istället för att sitta ihopsjunken i en soffa eller fåtölj, alltså så mycket bättre för ryggen 👍. Man får också motion om man tar en promenad samtidigt.

När vi promenerade hemåt gick vi även genom några av Hugos favoritparker och ställen.


Och jag tror att när vi mår bättre, när vi har en bra dag ja då ser vi också allt det vackra omkring oss, för så var det verkligen idag.


Tack Jesus för denna dag. Denna morgon när jag dessutom plötsligt fick uppdragit mina byxor utan att det gjorde förskräckligt ont i min arm, nu vill jag tro att det börjar vända mot det bättre. Och det fortsätter jag också att be om.


BÖRJAT SMÅTT JULFIXA
Efter vår två timmes långa promenad som Hugo orkade hur bra som helst och njöt av kom vi hem och jag började fixa på utsidan.
Nu börjar det roliga för nu får jag börja ställa inför advent 👍😊.

Bänken fick flytta till en ny plats. Det blev lite granris, ljung samt lyktan som fick en ljusslinga.


Detta glasbord med stolar fick flytta bort från altanen och eventuella snöras i vinter. I stället fick det flytta in under taket vid terassen, utanför gymmet och utebastun.


Lekstugan fick också ny smyckning.


Den röda lyktan fick komma på plats.


Medan jag fixade på fick jag besök av ett tidigare dagbarn 💗som var ute och cyklade med sin pappa och lillasyskon. Det var ett kärt besök.

Jan har släpat hem lite granris åt mig, en första sats som jag fixade med idag.


Och det var så roligt.

Detta granris skall ännu få en ljusslinga.


Det lär nog komma både bättre och ljusare bilder framöver av mitt julpysslas.


HUGO
Och idag har Hugo både haft mera ljud (voffat) varit mera busig och allert 👍💗😊. Han har ätit en stor portion mat alldeles själv. Han har inte darrat och antibiotikan gav vi sista dagen igår. Medan den antiinflammatoriskamedicinen skall vi fortsätta med i flera veckor ännu. Sen han fick medicinen kl.16 i dag har han mest sovit.


Så roligt att se att han börjar mer och mer bli sig själv. 


FOKUS
I morgon börjar Fokus igen 👍😊 och genom att följa alla restriktioner får vi be och tro att det blir en fin och välsignad kväll. 


Imorgon blir det troligtvis inte någon barnsamling, ifall inte några frivilliga ledare ännu dyker upp. Men lek och pysselbordet finns där som alltid, och i dessa tider är allt utspritt på flera bord 👍.

Jag tror, nej jag "vet" att det finns många andligt törstande människor just nu. Och många som inte vet att de törstar, för detta ovanliga har kanske blivit vanligt och man tycker att man inte behöver kristensamvaro, att man fixar det själv. Men vi kristna behöver andra kristna (även om det i dagsläget inte är lika enkelt att fylla det behovet) och vi behöver god kristen undervisning.


I morgon är det Boris Salo som drar bibelundervisningen, då får vi verkligt god undervisning medan vi lyssnar med avstånd till varandra och med munskydden på (vilket jag hoppas att vi alla använder).


Gud är den som kan svänga något dåligt till något gott, och för var och en av oss betyder det kanske  olika saker i dagsläget.

För mig betyder det att jag kan fara till Fokus imorgon utan att min jätte-stora röda finne på kinden kommer att synas 👍😉. Senast var det dottern som utbrast med ett stort flin över hela ansiktet: Men vad har du på kinden 😁?


FOTINLÄGG
I måndags var jag till fotfysioterapeuten som mätte mina fötter från alla håll och kanter. Han kontrollerade min höft och mina knän. Han skickade in mina resultat via nätet till "fotsulbyggaren" och i torsdags kom de med posten.


Nu skall jag vänja foten genom att gå ett par timmar/dag med dem, men redan känns de bara så sköna.

TACK JESUS att Du ledde mig hela vägen från morgonsjuka fötter till denna fotspecialist och till dessa sulor, som går att flytta från skor till skor 👍. Med Din hjälp Jesus går jag fram över livets höjder, både fysiskt, psykiskt och andligt.


HERREN GUD ÄR MIN STYRKA. HAN GÖR MINA FÖTTER SOM HJORTENS OCH LÅTER MIG GÅ FRAM ÖVER MINA HÖJDER (Habackuk 3:19).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023