MIN EGEN MÅLARE

Vårt gym ute i bastukammaren i uthuset har tillfälligt förvandlats till ett måleri för jag är tydligen gift med en målare.

Det var ju egentligen vår blivande sovrumsdörr som var först i tur. Men när Matilda drog igång renoveringen uppe i spisrummet beslöt Jan att börja med den lilla dörren som går in till wc:n och bastun. Och den blev riktigt fin efter spackling och några lager mål.

Och nu jobbar han vidare med vår blivande sovrumsdörr.


Och den blir också riktigt fin.


I går kväll började han riva ut den gamla dörrkarmen.


Vår sovrumsdörr som skall bort är ju en betydligt "nyare" dörr än den vi nu skall sätta in, men den är en spånskivsdörr som vi köpte i all hast när pojkarna i 7-års åldern ville få en dörr in till sitt rum efter att vi i många år bara haft en grind.

Denna dörr ska ut.

Den dörr som fanns här från allra första början när vi köpte detta hus av Jan's mormor den dörren åkte ut redan när barnen var små, när detta rum blev ett lekrum. Jag tror att vi sålde eller skänkte bort den.
Nu vill vi igen sätta in en gammal äkta trädörr som passar in i detta hus från 1930-talet.

Och det har varit mycket jobb med den gamla införskaffade dörren, den hade ex flera lager mål som vi kämpat med att få bort.


Jan har jobbat så stickorna yrt.


Sen om vi vill fortsätta 😉så har vi ju alla andra dörrar i huset som också borde få en renovering.
Barnens dörrar är nästa i tur.

En av barnen har en halldörr med glas, vilket vi limmat insynsskydd på. Glaset är finast, resten behöver verkligen målas.


En annan har en dörr utan handtag och lås och det har fungerat fint i många år och fungerar även nu.


Den tredje har massor med märken från klistermärken och dylikt på sin dörr, samt ett alldeles för modernt dörrhandtag, enligt frun i huset.


Men som sagt allt "fungerar" och det är ju ändå det viktigaste 👍.

Just nu sitter min man här bredvid mig och läser om hur man gör ett "låshus" till dörren. 
Den dörr som han nu renoverar är så pass gammal så den inte haft ett sådant lås.
Det har bara funnits lås från ena sidan av dörren.


Så efter att han nu målat den vit och fin tänker han börja hacka i den, hacka ut ett hål för låset. Det skulle troligtvis ha varit smidigare att göra det innan han målade, men det går ju alltid att måla ännu ett varv 😉. 


TAK
För ca ett år sedan målade jag vårt sovrumstak och målet som lämnade över strök jag i kökstaket, så vi skulle få en orsak att måla det också 😉. Sen har Jan målat runt listerna och i skarvarna, det som tar längst tid, därefter blev det paus med takmålandet.
Men senaste vecka när jag en kväll kom hem från jobbet undrade jag varför en stor pappersrulle stod i köket. Matilda sa: Titta uppåt! Jag lyfte blicken och såg att kökstaket var målat. Då hade Jan fixat det också 👍💗. Pappret hade fungerat som stänkskydd.

Bilden blev tyvärr lite mörk, men det syns ändå att taket är vitt.

Så nu har vi ett vitt tak även i köket 👍. Vilket ännu skall målas ett sista varv...någongång.
Nu borde vi torka ur penslarna i vardagsrumstaket så lär vi nog få det målat också....någongång 😉.


DEN STÖRSTA MÅLAREN NÅGONSIN
Har du tänkt på att även jag och du är en färg som Gud målar med. Han målar med oss bland våra familjemedlemmar, på jobbet och ute i samhället.
Gud har fixat grundmålet och det är perfekt, alltså vi har den bästa av förutsättningar. Sen vilken färg vi väljer att måla med det bestämmer vi själva.
Vi får be att vi alltid målar med de vackraste färgerna.

GUD SÅG PÅ ALLT SOM HAN HADE GJORT, OCH SE, DET VAR MYCKET GOTT (1Mosebok 1:31).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023