FÖRSTA LEDIGA DAGEN AV FYRA

Efter en välbehövlig nattsömn på 10 h och 45 min (jag lyckades sova endast 2,5 h i går efter nattskiftet) var jag redo för mitt andra besök vid fysiatriskapolikliniken. Och det kommer att bli ytterligare två besök denna vecka. 


Längre än så här kan jag inte lyfta min vänstra arm.
Nu skall min stela, styva arm rätas ut, dras ut och töjas så den inte blir mera styv. Det gjordes redan idag, för att visa hur det går till och det gick riktigt bra.

Bakåt går armen knappt alls.

Och ultraljudsbehandling blev det också i dag.


NYA BÖCKER
Efter besöket åkte jag och handla samt för att hämta böckerna som jag beställt, äntligen var de här.
Jag tog en bild av dem på vårt nya sovrumsgolv 👍. Golvet skall ni få se mera av en annan gång.


Den ena boken har jag beställt som julgåva till min syster (ja hon har önskat den själv så ingen panik även om hon ser den här).




Medan den andra boken är en tidig julgåva till mig själv. Den skall jag ta med på fredag när jag jobbar min andra vaknatt, då hoppas jag att denna bok skall hålla mig vaken.



Och tyvärr så kommer inte min syster hem till jul. Det är så ledsamt med denna corona när vi inte kan träffa våra nära och kära. Boken kommer jag således att sända med posten samt lite annat smått och gått, hela vägen till Stockholm.


MITT I EN FILMNING
På efterniddagspromenaden när det redan var mörkt gick jag parkrundan med Hugo och vi avslutade som vanligt med att gå igenom Aspegrens trädgård.

Jag reagerade att starka lampor lyste upp lite här och där och när jag kom närmare träffade jag på en bekant präst från Pedersöre.


Prästen förklarade att de skulle filma in julevangeliet.


Vissa starka lampor skulle föreställa ängelns/änglarnas ljus.


Prästen sa; Kom nu in i stallet och ta en bild av krubban med Jesusbarnet. Och det kunde jag ju inte tacka nej till. Jag hade dock inget munskydd med men det var bara han och två män på plats (de senare fixade med ljud och ljus) så det gick fint att hålla avstånd.


Också var ju Jesusbarnet där, han sov så skönt i sin krubba.


Jag tackade så mycket för besöket i stallet. Sen gick jag ut så männen (som också var bekanta) fick jobba vidare med att ställa ljus och ljud.


När jag promenerade ut kände jag en första glimt av förväntan inför allt vad advent och jul vill berätta för oss och ge oss.


Sen halkade vi hemåt, för det hade blivit riktigt halt, svartis på vägen.


LEDIGA DAGAR
Detta är den första av fyra lediga dagar, ja fem egentligen, för jag skall på jobb först kl.22 på fredag. Och dessa lediga dagar kom så passligt efter min första vaknatt.

Senaste vecka var jag på jobb sex dagar och denna vecka har jag bara en natt. 
Jag har nu jobbat ca 80% sedan slutet av juli, eftersom det behövts. F.o.m nästa vecka återgår jag tillbaka till mina 52,29% som jag ju har avtal på. och det kommer riktigt passligt nu så här inför julen, då jag gärna är hemma och pysslar och pyntar.

Jag vill ju allra helst jobba ca 80%  (vilket de flesta på Kårkulla jobbar) och jag hoppas och ber att jag en dag får en tjänst på det men tills det är jag glad och nöjd med mina 52,29% som gör att jag utöver dem får ta så många inhoppsskiften jag vill och kan på så sätt styra mina arbetsdagar rätt bra. Jag får ju ta inhoppsskift så jag kommer upp till 100% om jag så vill.

I morgon skall jag städa och ta fram julen, oj vad jag längtar efter det.


Nu har jag fått prata i telefon en god stund med en av mina väninnor och det var så fint att få höra hennes röst. Så länge sedan vi kunnat träffas, men så otroligt glad och tacksam är jag att vi har varann, att just vi får ha varann, i glädje och i sorg.

Nu blir det dags för en sen kvällsrunda med Hugo.

Välkommen advent, Jesus vi väntar på dig igen. Kom Jesus kom, kom in i våra liv och i våra hjärtan.

HON SKALL FÖDA EN SON, OCH DU SKA GE HONOM NAMNET JESUS, FÖR HAN SKA FRÄLSA SITT FOLK FRÅN DERAS SYNDER (Matteusevangeliet 1:21).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023