VACCIN OCH KVINNOHÄLSA

Flera av dagens bilder är från nu ikväll när Jan och jag knåpat på med att få upp ljus och pynt, på utsidan.

Den nya dörrslingan var aningen för kort... så surt.

I morse blev det en kort runda med Hugo innan jag åkte iväg till arbetshälsovården för att få influensavaccin, något vi vårdare måste ha. Jag frågade hälsovårdaren om jag nog kan ta det även om jag varit lite hängig de senaste dagarna. Jo svarade hon, om jag varken är förkyld eller har stegring/feber så går det nog bra.

Tomten är på plats i skorstenen.



Hon fick ge vaccinet i höger arm för den vänstra är ju redan sjuk.


KVINNOHÄLSA
På eftermiddagen var det dags för ett besök till gyneokologen, för årskontroll. Han är nog den bästa, enligt mig. Han undersöker allt och lite till. Förrutom alla kvinnliga delar och organ tog han också ultraljud på gallan, gallgångar, lever, och lymfkörtlar.

Allt var som det skulle men någon ägglossning hade jag då inte haft för mina äggstockar fungerar inte alls längre. Ägglossningstestet som jag tog i helgen (för att reda ut varför jag mådde som jag mådde) visade endera fel eller så var det liksom jag tror.... att det högra strecket borde ha varit ännu tydligare för att vara positiv. Nåja då får jag väl bara lägga min trötthet och stegring på vaknatten då....eller något virus. 

Att få höra att man inte längre kan bli gravid kändes både som en stor lättnad👍 men samtidigt också lite okvinnligt, som att en episod i ens liv tagit slut vilket det ju också gjort.

Men vilken lättnad när jag åkte hem och visste att allt var bra. Jag tror att du som är kvinna vet precis vad jag menar.

Kvinnohälsa är inget som skall vara tabu, som det var förut. det är den naturligaste sak i världen. Det är något vi borde prata mera om. Jag har åtminstone inte svårt att prata om det och just nu lär jag mig mer och mer om övergångsåldern och det är riktigt intressant och samtidigt lär sig också både min man och vår 17 åriga dotter, och det tycker jag är sunt och bra.

Och vet du om att det t.o.m i bibeln finns en berättelse om en kvinna med blödningar? Hon som plågats av dem i tolv år, lagt ut allt hon ägt och sökt hjälp hos många läkare men trots det bara blivit värre. Men så möter hon Jesus 💗och Han ser henne, förstår henne och botar henne.

Om du vill läsa om kvinnan hittar du det i Markusevangeliet 5:25-34.


TILL BUTIKEN

Sen blev det att hämta ett paket, handla mat samt lite julklappar.


Och jag fick lasta in all mat i en nytvättad bil 👍.


När Jan hade varit till Helsingfors förra veckan såg bilen ut så här 😉.




Jag förvånas alltid över hur fin vår skrotbil blir när den blir upptvättad 😊.


GODNATT
Oj så klockan hunnit bli mycket, men det är ett mycket gott tecken att jag är vaken ännu och känner mig normalt trött, inte helt slut. När jag kom hem från butiken med alla väskor som jag släpat hit och dit då kände jag att jag var trött, aningen tröttare än vanligt.

Imorgon blir det jobb igen och jag tror att det skall gå riktigt bra. 

TACK JESUS FÖR DENNA DAG, TACK ATT JAG VAR FRISK OCH TACK ATT JAG FÅTT KRAFTERNA OCH ORKEN TILLBAKA.

Julgranen fick en fot eller foten fick en julgran.

DÅ SADE HAN TILL HENNE: "MIN DOTTER, DIN TRO HAR FRÄLST DIG. GÅ I FRID OCH VAR FRISK OCH FRI FRÅN DIN PLÅGA (Markusevangeliet 5:34).


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023