OVÄDERSDAG OCH LEDIG KVÄLL

I kväll är jag ledig, första lediga kvällen denna vecka och vi piffade till denna annars så stormiga, slaskiga och snöiga kväll. 


Det har stormat ordentligt och regnet har piskat hela dagen. Sen föll snön, marken blev vit och det blev minus grader.


Det har varit en otroligt mörk dag men det blev så mycket ljusare när snön föll.


Det blev en stormig promenad på eftermiddagen. Hugo ville inte gå långt...endast ca 300 meter. Jag förde hem honom när han hade uträttat sina behov och gick själv på promenad, på bönepromenad.


Innan jag traskade i väg hade Matilda och Jan kommit hem...med pizza.


Vi festade till det med levande ljus och en trevlig stund innan dottern gick till köksbordet för att ta itu med matematikuppgifterna och Jan fortsatte med att sätta in vår nya sovrumsdörr.


Dörren bars in.


Och den sattes på plats.


Pappa du sitter som en insekt, utbrast dottern när Jan pausade för att visa mig ett roligt inlägg om "julen som ställdes in". Kanske även du läst det (på facebook) och fått dig ett gott skratt 😊? 
Det handlar om Rudolf med röda mulen som sitter i karantän, om änglarnas budskap som inte hörs p.g.a deras munskydd, om Maria och Josef som har reseförbud och enligt tomtemor så är tomten i riskgruppen och får inte göra besök o.s.v. Den är bara för bra 👍😊 och som Jan konstaterade: För en gångs skull är det en rolig story utan någon underton.


Och vå fina dörr är på plats.


Inte klar men på plats.


NU SKÄLLS DET HÄR IGEN
I dag är det två veckor sedan Hugo fick halsmandlarna bortopererade. Han har blivit mer och mer sig själv för varje dag, mera bus, mera mat och mera skall. I måndags hörde vi det första höga och kraftfulla voffet och ikväll har han "pratat" på minsann.

Hittills idag har han ätit fem kokta kycklingbullar plus åtminstone 160 stycken (ja jag räknade) torra "pipplor" (torr foder). Matlusten är otroligt bra och mellan varven är han riktigt snål. Men som veterinären sa: Han har en överkänslighet som ställer till det för hans mage och tarm ibland och då försvinner också matlusten, för några dagar. Så vi får väl räkna med att det kommer matvägrar dagar ännu framöver men knappast som det varit de senaste åren.


I går var första dagen som han blev serverad torr foder och han gillade det verkligen och så även idag. Hans hals tycks inte vara sjuk längre eftersom han tuggat och ätit dessa skarpa små bitar.

I dag kom en av hans hundkompisar och hälsade på här ute på gården och de sprang runt och lekte och hade roligt. Ett friskhetstecken.


SOVMORGON
I morse började jag kl.7. Efter det vanliga morgonjobbet när vi ser till att alla kommer upp och iväg till sina jobb kom jag hem strax efter 10, då fortsatte vi med personalmöte, teamsmöte där var och en satt framför sin egen skärm i sitt eget hem. 
Hugo var också med på mötet, han kom mitt i och gav mig några pussar 😊.
 
I morgon har jag ledig dag och det skall bli så skönt. Först blir det sovmorgon, sen promenad med Hugo, morgonmål när vi kommer tillbaka och därefter har jag tänkt måla muren runt kakelugnen här i vårt sovrum. Det kan jag bra göra med en hand, så det skall nog gå fint.


KVÄLLSPROMENAD
Nu har stormen, regnet och snön lugnat sig och vi var just ut på en skön nattrunda.


När vi kom hem slukade, ja verkligen slukade Hugo två kycklingbullar, alldeles själv.
 

Ni som följt vår "resa" med Hugo vet att det aldrig hänt...förutom när han haft antibiotika kur, då har det hänt enstaka gånger, men aldrig annars.

TACK JESUS att vi får tacka för så otroligt mycket även denna kväll.

Min helg har börjat ikväll medan kanske din börjar imorgon eller en annan dag. Jag vill önska en RIKTIGT SKÖN HELG till dig som läser.


VI VET ATT ALLT SAMVERKAR TILL DET BÄSTA FÖR DEM SOM ÄLSKAR GUD, SOM ÄR KALLADE EFTER HANS BESLUT (Romarbrevet 8:28).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

VÅR MALTIPOO HUNDVALP HUGO

ROLIGA TIPS PÅ HUR MAN FÅR BARNEN ATT ÄTA

NYÅRSAFTON 2023